Nyt uddannelsestilbud i Nakskov

NYHED
27-08-2021

Nyt uddannelsestilbud i Nakskov skal give flere SOSU’er på Lolland

Åbningen af nyt uddannelsestilbud i Nakskov blev i går torsdag den 26. august fejret med reception og rød løber på Campus Nakskov (VUC Storstrøms afsnit). Her var Borgmester Holger Schou Rasmussen med til at byde velkommen.

 

Fjorten nye, glade elever og borgmesteren hjalp hinanden med at klippe det røde bånd, som symboliserede åbningen af uddannelsestilbuddet Grundforløb 2 mod social- og sundhedsuddannelserne i Nakskov.

 

Efter det røde bånd var klippet var borgmesteren og direktørerne på besøg i klasserummet, hvor de talte med eleverne og fik fremvist nogle af de materialer der bliver anvendt i undervisningen.

 

Udviklet i samarbejde
’Klar til SOSU’ er udviklet i tæt samarbejde mellem Lolland Kommune, SOSU Nykøbing Falster og VUC Storstrøm, som hver udfylder en essentiel rolle i samarbejdet. Lolland Kommunes Jobcenter kan hjælpe ledige i gang med en uddannelse igennem ’Klar til SOSU’ og Lolland Kommunes Ældre og Sundhedssektor står for elevernes praktik i kommunen. SOSU Nykøbing Falster er garant for, at eleverne får de nødvendige faglige kompetencer som kommende SOSU-medarbejdere, mens VUC Storstrøm blandt andet spiller ind i projektet med en solid erfaring om at løfte de elever, der ellers ikke er helt klar til en SOSU-uddannelse.